Vi lever i dag i en verden, hvor det er næsten umuligt at overleve uden sin smartphone eller iPhone. Det betyder som regel også et taletidskort eller et abonnement, hvor sidstnævnte er det mest populære med flere længder. Men når man skal vælge et mobilabonnement, er der faktisk en række ting, man bør tage højde for, så man hverken betaler for noget, der giver mere, end du har brug for eller modsat betaler for lidt for noget, der ikke giver nok. Bruger du fx internettet rigtig meget, har du brug for meget data osv. I denne artikel kan du læse mere om de ting, du skal tage højde for, for at du kan vælge det helt rette mobilabonnement fra iboom.dk.

Er du typen, der ringer, SMS’er, MMS’er eller bruger meget data?

Det er altafgørende for hvilket abonnement, du skal vælge, hvordan du egentlig bruger din mobiltelefon. Nogle mennesker ringer ud konstant, mens andre fx bruger rigtig meget mobil data. Disse to forskellige typer mennesker har således heller ikke brug for samme type af abonnement. Kort fortalt kan du godt spare penge i længden, hvis du vælger et abonnement, der har netop dine forbrugsvaner i fokus. Hvis du fx ringer meget fra din mobiltelefon, kan det være en fordel med et abonnement, der tilbyder dig fri tale. På denne måde slipper du for pludselig at skulle betale minuttakts.

Derudover findes der også en række af abonnementer, der tilbyder fri SMS og MMS eller fri data. Ja faktisk kan du finde abonnementer, hvori du både for fri telefoni, fri SMS og MMS og samtidig fri data. Dette abonnement har til hensigt at understøtte storforbrugerne, som fx den yngre generation, hvor mange af de unge ånder og lever gennem deres telefon. Som forældre kan det måske lyde dyrt at skulle betale 3-500 kr. om måneden for at sådanne abonnement til den unge, men det kan faktisk godt betale sig i længden, hvis du holder det op imod, hvad deres forbrug ville koste på fx minuttakst.

Det samme abonnement – vidt forskellige priser

Når du har fundet frem til hvilken type af abonnement, du ønsker, så er næste skridt at undersøge priserne hos de forskellige abonnementsudbydere. Et helt identisk abonnement kan nemlig sagtens have to vidt forskellige priser hos to forskellige teleselskaber. Derfor er det ALTID en god idé at sammenligne priserne, inden du går ind og binder dig for et abonnement i seks måneder.

En del teleselskaber tilbyder dig også, at du kan tilkøbe en mobiltelefon på afbetaling, når du køber et abonnement hos dem. Hvis du fx har svært ved at betale et stort engangsbeløb for en mobiltelefon, kan dette være en oplagt mulighed for dig.